Selecteer een pagina

Crowdfunding

Crowdfunding-actie in de bloemensector

Eigenzinnig designboek zoekt florale financiers

Heerenveen, 20 april 2017 – Geertje Stienstra Floral Designer publiceert dit jaar een bijzonder boek: ‘Flowers & Objects’. De internationaal bekende designer pakt daarin uit met een keur van eigenzinnig en vooral verrassend bloemwerk. Middels een crowdfunding-actie kunnen bloemisten, studenten, bedrijven en liefhebbers helpen om dit unieke boek mogelijk te maken én te verkrijgen.

In het in eigen beheer uit te geven boek ‘Flowers & Objects’ presenteert Geertje Stienstra zo’n vijftig arrangementen en florale creaties. Onderling zijn deze bijzondere objecten heel verschillend, maar allemaal zijn ze modern en een tikkeltje eigenwijs. En precies dat karakteriseert de maakster, die in haar werk als Floral Designer zoekt naar opvallende contrasten, technieken en materiaalgebruik.

Heel bijzonder aan de vele bloemen- en plantencreaties in het boek zijn de gebruikte ondergronden. Eigenzinnige vakvrouw die ze is, maakt Geertje Stienstra de meeste van die ondergronden zelf, van materialen die variëren van papier en karton tot rubber en plastic. Hiermee én met verrassende technieken en kleurencombinaties wil zij lezers inspireren om buiten de gebaande paden te treden.

De omslag van ‘Flowers & Objects’ is klaar, de begeleidende teksten zijn geschreven en alle florale creaties zijn door Lieuwe J. Zander gefotografeerd op bijzondere locaties. Het enige wat nog moet gebeuren is het boek laten drukken en uitgeven. Dat gebeurt als gezegd in eigen beheer en bijgevolg heeft Stienstra een crowdfunding-actie op touw gezet, om het boek definitief te kunnen realiseren.

Met een inleg van 24,95 per exemplaar kunnen collega-bloemisten, het florale bedrijfsleven, scholen, studenten en andere geïnteresseerden helpen om ‘Flowers & Objects’ mogelijk te maken. Als tegenprestatie krijgen zij dit bijzondere boekwerk – dat níet door een uitgeverij is bepaald, maar door de floraal designer zelf – later dit jaar thuisgestuurd. Een unieke kans op een uniek boek!

De crowdfunding-actie loopt nog tot en met 30 juni 2017. Om deel te nemen is het dus zaak om vóór die datum een bestelformulier aan te vragen. Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar info@geertjestienstra.nl o.v.v. ‘Crowdfunding’. Scholen, groothandels en andere (florale) bedrijven kunnen het boek natuurlijk ook in grotere aantallen bestellen – voor doorverkoop of relatiegeschenk.

Geertje Stienstra, Floral Designer
Ganzenweide 37
8446 KR Heerenveen

+31(0)513 84 15 66
+31(0)615 41 41 01
info@geertjestienstra.nl

Lieuwe J. Zander Photography
De Veste 18-18
Postbus 298 | 8200 AG Lelystad | NL

+31 (0)320 262 000
+31 (0)653 701 317
office@lieuwejzander.com